Συνταγές
Ωραιότατα και νόστιμα κεφτεδάκια με πιπεριές και κόκκινη σάλτσα…..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μισό κιλό ανάμεικτο κιμά 1 αυγό μία χούφτα μαϊντανό ρίγανη δυόσμο κύμινο αλάτι μαύρο πιπέρι και πάπρικα και μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ .
( Ψωμί δεν βάζουμε λόγω διατροφής άλλα γίνονται πάρα πολύ νόστιμα και αφράτα) ανακατεύω καλά το μείγμα και με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα από τη μία μεριά και από την άλλη γεμίζουμε με πιπεριές.
Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο τα βγάζουμε , τις πιπεριές τα βάζουμε σε σακούλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτα να μαλακώσουν και για να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τρίβουμε 4 μεγάλες ντομάτες με μία πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ κόβουμε λίγο μαϊντανό προσθέτω λίγο νεράκι αλάτι μαύρο πιπέρι σκόρδο σε σκόνη( μπορείτε να βάλετε κανονικο σκόρδο , δεν βαζουμε γιατί δεν επιτρέπεται στη διατροφή μου) και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνω το καπάκι και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά να σιγοβράζει
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή..
Δοκίμασε να βάλεις βρώμη και θα με θυμηθείς! Νόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά (μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο)
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές βρώμη αλεσμένη
Αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο,2 αυγά, λίγο κίμινο, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να πάρει τα αρώματα.
Στην συνέχεια, φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Τέλος, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Βγαίνουν τέλεια και πολύ αφράτα! Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.