Συνταγές
Τίποτα καλύτερο απ το σπιτικό ψωμί στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
ένα κιλό αλευρι, δύο φακελάκια μαγιά, δύο κουταλάκια αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, έξι κουταλιές λάδι και 680 γραμμάρια νερό βρύσης.
Εκτέλεση:
όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε σε δοχείο το οποίο κουμπώνει.τα ανακατεύουμε έως να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή η οποία κολλάει πολύ στα χέρια.
Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δώδεκα ώρες.
Αφού περάσουν οι ώρες αυτές βάζουμε τη γάστρα άδεια με το καπάκι στο φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις να κάψει καλά.
βαζουμε αρκετό αλεύρι στο πάγκο μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη από τι ψυγείο.
αρχιζουμε και δίνουμε το σχήμα του καρβελιου τραβώντας τις άκρες προς το πάνω μέρος.
το βάζουμε στην καυτή γάστρα με τις δίπλες προς τα πάνω.
ψηνουμε μισή ώρα με καπάκι και άλλο ένα τέταρτο χωρίς.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ψωμί που κανένα άλλο δεν έχει τη γεύση του
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αλευρι(1μιση κιλο σκληρο και 500 γρ. μαλακο)
300 γρ. προζυμι
1 κουταλια αλατι
Χλιαρο νερο για μια μαλακη ζυμη.
Εκτέλεση
Απο το βραδυ, βαζουμε το αλευρι σε μια λεκανη και κανουμε μια λακουβα στο κεντρο. Εκει λιωνουμε το προζυμι με λιγο χλιαρο νερο προσθετουμε λιγο αλευρι, το σκεπαζουμε με αρκετο αλευρι και το αφηνουμε ολη νυχτα να ανεβει.
Το πρωι προσθετουμε το αλατι και το ζυμωνουμε με χλιαρο νερο 5 λεπτά. Το αφηνουμε 20 λεπτα να ξεκουραστεί.
κοβουμε κομμάτια τα ζυμωνουμε στο παγκο με λιγο λαδι και τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι. Σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει
Τρυπαμε με ενα μαχαιρακι ραντιζουμε με νερακι και ψηνουμε 1 ωρα 200 β. Πριν το βγαλουμε το ραντιζουμε με νερακι να γυαλισει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”