Συνταγές
Γλυκά αφράτα ψωμάκια τύπου μπριός με μερέντα και σοκολάτα – Πολύ λαχταριστά και απολαυστικά σε κάθε μπουκιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
120 ml γάλα χλιαρό
120 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ μέλι
80 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 βανίλια
500 γρ περίπου αλεύρι σκληρό
1 αβγό για το αλλειμα
1 μικρό κουτάκι Μερέντα
1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
Εκτελεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα , το χλιαρό νερό , τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτωντας σταδιακά το αλεύρι το αλάτι και τη βανίλια.
Όταν αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο λίγο και το βουτυρο .
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη.
Το ζυμαράκι μας θέλουμε να είναι ελαστικό και εύπλαστο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Σε αυτό το σημείο ενσωματώνουμε το μισό σακουλάκι με τις ψηφίδες σοκολάτας μέσα στη ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς με λάδι ελαφρύ μία λεκάνη ζυμώματος και τοποθετουμε μέσα το ζυμαράκι.
Λαδώνουμε και την επιφάνεια της ζύμης για να μην πιάσει πέτσα.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό σημείο για μιάμιση ώρα περίπου να φουσκώσει.
Ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμμο 25*30 περίπου.
Αλείφουμε τα 3/4 της επιφάνειας με μερέντα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Τυλιγουμε σε ρόλο και κόβουμε μικρότερα ρολάκια.
12-14 βγάζει η δόση .
Κόβουμε μικρά κομμάτια λαδόκολλας , τα τοποθετουμε σε φορμάκια και βάζουμε τα ζυμαράκια μου μέσα.
Αφηνουμε 40 λεπτά περίπου πάλι να φουσκώσουν και τα περνάμε με αβγό το οποίο έχουμε χτυπήσει καλά με λίγες σταγόνες νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”