Γλυκα
Έργο τέχνης! Σήμερα κάναμε κέικ φαρίνα δίχρωμο με τέλειο γλασάρισμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Karakatsani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 φαρινα 500 γρ
250γρ Βιτάμ
2 φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι total κανονικό
1 κανονικό ποτήρι νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας γεμάτες μέρεντα
40 γραμμάρια κακάο
2 1/2 κουβερτούρες λιωμένες
3 κουταλιές μεγάλες λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά. Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθετουμε το γιαουρτι, το χυμο και τελος τη φαρινα.
Χτυπαμε λιγο ισα να ομογενοποιηθουν τα υλικα καλα. Ρίχνουμε σχεδον το μισό μείγμα μέσα στη βουτυρομενη και αλευρωμενη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ λίγη ποσότητα από το μείγμα με 4 κ.σ. κακάο, την με ρέντα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί και να γίνει πάστα σοκολάτας. Το ριχνουμε πανω απο το μειγμα της φορμας και απλωνουμε απαλα.
Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από το σοκολατένιο μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα ακριβώς στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις. Αφήνουμε για 15′ να κρυώσει γιατί αν το βγάλουμε αμέσως από τη φόρμα θα μας σπάσει.
Φτιάχνουμε το γλασο λιωνοντας τη κουβερτούρα με λίγο Βιτάμ σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το απλώνουμε παντού στο κέικ και όταν κρυώσει θέλουμε να είναι σκληρό. Καλό είναι αυτό το κέικ να το φάμε την επόμενη μέρα.
Το φυλάμε σε κλειστή πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από Maria Karakatsani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.