Συνταγές
Δεν κρατάνε ούτε δύο μέρες.. εξαφανίζονται τα τουμπανοκέικ με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-1 κούπα σπορέλαιο
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-2,5 κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια
-2 κτσ. ΜΕΡΕΝΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και τη Φάντα, χωρίζουμε λίγο μίγμα για να το κάνουμε δίχρωμο. Έβαλα μια κουταλιά σούπας ΜΕΡΕΝΤΑ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις μυρωδάτο Κέικ με καρύδα μερέντα και γλάσο κακάο.
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
-2 βανίλιας
-2 ποτ. ζάχαρη
-1 ποτ. ηλιέλαιο
-400 γραμμάρια φαρίνα
-50 γραμμάρια καρύδα
-3 κτσ. μερέντα
Για το γλάσο κακάο
-100 γραμμάρια άχνη
-1 κτγ. ηλιέλαιο
-3 κτσ. κακάο
-4-5 κτσ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη καλά να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και μετά τον χυμό εναλλάξ με την φαρίνα!
Στο τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατέυουμε. Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε επάνω 3 κτσ. μερέντα.
Με ένα πιρούνι ανατεύουμε κάνοντας σχέδια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το κακάο να λιώσουν, βάζουμε και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο !
Όταν κρυώσει το ρίχνουμε επάνω στο κέικ!
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.