Συνταγές
Χρώματα και αρώματα – Πορτοκάλι ρολάκι γλυκό του κουταλιού!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φλούδες από χονδρόφλουδο πορτοκάλι 750 γρ.
Ζάχαρη 750 γρ.
Νερό 3 ποτήρια
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα κάνουμε ρολάκια και τα περνάμε σε κλωστή σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο και τα δένουμε στο τέλος σαν κολιέ.
Βάζουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση για 5 λεπτά.
Αυτό το έκανα τρείς έως τέσσερις φορές ανάλογα το πόσο χονδρόφλουδο είναι.
Μετά βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρει βράση, βάζουμε τις φλούδες και βράζουμε μαζί για 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο σιρόπι, την άλλη μέρα βγάζουμε την κλωστή και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περίπου 10 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κέικ με πορτοκάλι και μανταρίνι. Υπέροχες μυρωδιές σε ένα απλό, αλλά αφάνταστα ευωδιαστό γλυκό.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
Τα αρώματα που αφήνει στο στόμα μας κάθε μπουκιά, είναι απίστευτα….
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι και μανταρίνι
Ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι
1 φαρίνα
2 κουταλιές λικέρ, (αν έχετε λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι ακόμα καλύτερα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλό χτύπημα ζάχαρη με αυγά να γίνουν κρέμα. Μετά το καλαμποκέλαιο, ξύσμα και τέλος εναλλάξ αλεύρι με χυμό.
Αφού ψηθεί το αλείφουμε με μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.