Συνταγές
Ότι πιο γιορτινό και όμορφο – Χριστουγεννιάτικος αλμυρός κορμός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
5 μέτριες πατάτες βρασμένες και τριμμένες
5 μέτρια καρότα βρασμένα και τριμμένα
5 αυγά βρασμένα και τριμμένα
150 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο πάγκο στρώνουμε ένα φύλλο ζελατίνας για τρόφιμα και στρώνουμε τις τριμμένες πατάτες , δίνουνε σχήμα παραλληλόγραμμο 30*20 περίπου , τις πατάμε καλά με τις παλάμες μας αλατοπιπερωνουμε και στρώνουμε με πινέλο μαγιονεζα στη συνέχεια ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πατάτας την γαλοπούλα μετά το καρότο το πατάμε με τις παλάμες αλατοπιπερωνουμε μαγιονέζα , τριμμένο κίτρινο τυρί, τριμμένα αυγά αλατοπιπερωνουμε και μαγιονέζα.
Το τυλίγουμε σε ρολό με την ζελατίνα το τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
Την επόμενη το βάζουμε σε μια πιατέλα το καλύπτουμε με μαγιονέζα ρίχνουμε σε σημεία κρέμα βαλσαμικο και με την ανάποδη πλευρά ενός πιρουνιού τραβάμε γραμμές.
Για χιόνι χρησιμοποίηουμε νισεστε.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απίθανο χριστουγεννιάτικο δεντράκι, εξαιρετικά αφράτο και φυσικά πεντανόστιμο – καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία και ευτυχία
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗΣ:
150 γρ βούτυρο μαλακό,
100 γρ αχνή ζάχαρη,
1 αυγό,
1 βανίλια,
270 γρ αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά βούτυρο- άχνη- βανίλια να ασπρίσει
Ρίχνουμε το αυγό
Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε
Κόβουμε την ζύμη σε ίσα κομματάκια και τα φτιάχνουμε μπαλίτσες
Βάζουμε λαδόκολλά στο ταψί και συναρμολογούμε το δεντράκι
Βάζουμε τις μπαλίτσες
Κάθε μπαλίτσα την πατάμε στην μέση με την ανάποδη μεριά μια ξύλινης κουτάλας
Σε κάθε ένα βάζουμε μαρμελάδα
Για αστέρι
φτιάχνουμε με κουπ αστεριού
Για βάση
φτιάχνουμε ένα τετράγωνο Ψήνουμε στους 180 β προθερ. αντιστ. μεσαία σχάρα για 25 λεπτά
Όταν το βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ραντίζουμε με άχνη
Εάν θέλουμε βάζουμε τρούφα χρωματιστή η ότι άλλο διακοσμητικό θέλουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”