Συνταγές
Εντυπωσιακός κορμός – Φιάξτε τον δεν είναι καθόλου δύσκολος και στολίστε πολύ όμορφα το γιορτινό σας τραπέζι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας
1 πακέτο Βανίλιας
400 ml. γάλα
100 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Διάφορα κόντιτα ή ξηρούς καρπούς λίγο κονιάκ όλα αυτά προαιρετικά
ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ
150 γρ. κουβερτούρα
50 ml. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζουμε όλα τα σοκολατένια μπισκότα και το μισό από τα μπισκότα βανίλιας, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε απαλά να απορροφηθεί να γίνει ένα μαλακό μίγμα, σπάζουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα που αφήσαμε, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και όλα τα προαιρετικά που σας γράφω.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη σφικτά σε ρολό, βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες ή για μία νύχτα. Μετά κόβουμε χονδρές φέτες, τις βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα τις διακοσμούμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κορμός λευκής σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βιτάμ soft
2 κτσ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σπάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ενα μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια. Σπάζουμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.