Συνταγές
Μία πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι – Κορμός με γέμιση σοκολάτα και φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την βάση.
– 4 ασπράδια αυγού
– 4 κρόκοι αυγών
– 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 100 γρ. ποτό μπειλις για ράντισμα
Υλικά για την γέμιση.
– 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
– 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 250 γρ. γάλα και 200 γρ. φράουλα φρέσκα ή κατεψυγμένα που πολτοποιούμε στο μούλτι ,100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο ή καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κτσ. από την κρέμα και το ανακατεύουμε με το πολτό φράουλα και τριμμένη φουντουκιού, ανακατεύουμε απαλά.
Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Ραντίζουμε το μπισκότο με το ποτό και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε στην άκρη κρέμα φράουλας. Το τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα.
Κόβουμε της άκρες του κορμού και το τοποθετούμε πάνω και πλάι σε μορφή κορμού.
Απλώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδιο και διακόσμησουμε με μπισκότακια και ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.