Συνταγές
Γλυκές μπάρες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη – πολύ υγιεινές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Για τις μπάρες
– 100 γρ. αλεύρι βρώμης
– 1 κτσ. κακάο
– 50 γρ. καρύδια
– 10 χουρμάδες
– 2 κτσ. μέλι ή maple syrup
Για την επικάλυψη
– 120 γρ. κουβερτούρα 100% κακάο ή κουβερτούρα στέβια
– 30 γρ. καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10′.
– Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.
– Προσθέτουμε το κακάο και τα 50 γρ. καρύδια και χτυπάμε ξανά.
– Ρίχνουμε τους χουρμάδες στο παραπάνω μείγμα και χτυπάμε ξανά, (εγώ τους ξεφλούδισα πρώτα).
– Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
– Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
– Χωρίζουμε σε μερίδες,(έκανα μερίδες 30 γρ.), και σχηματίζουμε μπάρες. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη
– Χτυπάμε τα 30 γρ. καρύδια στο μούλτι – Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
– Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια με τη σοκολάτα.
– Βουτάμε την κάθε μπάρα στο μείγμα σοκολάτας-καρυδιών και αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Επειδή δεν μου έφτασε η σοκολάτα με στέβια, έλιωσα και λίγη λευκή κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη στο ίδιο μπολ που είχα λιώσει και την σοκολάτα με στέβια πρόσθεσα τριμμένα στο μούλτι καρύδια και “τύλιξα ” με αυτή τις 3 μπάρες που είχαν απομείνει.
Μια θεϊκή συνταγή από την Mrssoupe by Emily Vagia.
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..