Συνταγές
Ωραιότατη και νοστιμότατη χορτόπιτα – ότι καλύτερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΧΌΡΤΑ
Λαπατα Παζια Κολοκυθολουλουδα Τσουκνίδες Πρασοφλουδες Άνηθο Μαϊντανό
Λίγο αλάτι και λάδι και τα τρίβω με τα χέρια να πέσει ο όγκος τούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 200 γρ φέτα λίγο πιπέρι.
Απλώνουμε ένα φύλλο ρίχνουμε λάδι και βάζουμε χόρτα κατά μήκος του φύλλου
Γυρίζουμε τις άκρες και τυλίγουμε
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για χορταστική και λαχταριστή Φουρτάλια από την Άνδρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Tsekitsidou -Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”
ΥΛΙΚΑ
5 Αυγά
4 Μεγάλες πατάτες
2 Λουκάνικα χωριάτικα
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στρογγυλές φετούλες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις πατάτες, τα λουκάνικα και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτα.
Αφήνουμε να γίνει από τη μία πλευρά και στη συνέχεια βάζουμε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε.
Προσεκτικά βάζουμε την ομελέτα πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για 5-6 λεπτά. Η φρουτάλια είναι έτοιμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Tsekitsidou -Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”