Κρεας
Μια συνταγή για εξαιρετικό χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 – 2,5 κιλά χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα και επιπλέον για την γάστρα
Αλάτι- πιπέρι , κύμινο ,ρίγανη θυμάρι, μπαχάρι
30 γρ. κονιάκ
150 γρ. κρασί κόκκινο
300 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
80-100 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
1 κ.σ. μέλι
2 στικ κανέλα
3-4 γαρίφαλα
300-330 γρ. νερό
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κρεμμύδια και πιπεριές χοντροκομμένα ,
το κρέας σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε κρεμμύδια σκόρδο και πιπεριές και τα βάζω στην γάστρα.
Σωτάρουμε ξεχωριστά το κρέας ,ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ,τα βερίκοκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας να πάρουν μια βράση και τα μεταφέρουμε όλα μαζί στην γάστρα !
Ανακατεύουμε προσεχτικά ,σκεπάζουμε με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β στον αέρα για 2 ώρες και 10-30 λεπτά!
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε !
Γίνεται λουκούμι!
Το συνόδευουμε με γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον και τυριά, μούρλια γεύση
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πάρα πολύ ωραίο φαγητό.. Νοστιμότατο χοιρινό με πράσα.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα κιλό χοιρινό
5-6 πράσα
Ένα ματσάκι σέλινο
Αλάτι πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη
Δύο κ.σ.πελτε
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη ντομάτα
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα ζελεδακι λαχανικών
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας ( σωταρουμε). Επίσης σωταρουμε τα πράσα και το σέλινο ή όποιος θέλει ζεματιζει τα πράσα και το σέλινο. Τα ενώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ( σωταρουμε για λίγο) , ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά,ρίγανη,το ζελεδακι λαχανικών και όσο νερό χρειάζεται για να βράσει το κρέας.
Το κάνουμε στη χύτρα και δεν χρειάζεται πάνω από ένα ποτήρι νερό. Το βράζουμε 15λ. περίπου.
Στη κατσαρόλα βάζουμε παραπάνω νερό 2-3 ποτήρια.Σιγοβραζουμε περίπου 1 ώρα.Μεχρι να βράσει το κρέας.Αν χρειαστεί συμπλήρωμα νερό,πάντα ζεστό.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.