Συνταγές
Χιονούλα με κρέμα λεμονιού – ένα θαυμάσιο γλυκό με υπέροχη παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα λεμόνι
4 αυγά
400 γμ ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια μέτρια
125 γμ Βιτάμ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινουμε σε μπεν μαρί και βάζουμε το χυμό τη και τη ζάχαρη το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτουμε το βιτάμ όταν λιώσει και το βούτυρα Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε τα αυγά τα προσθέτουμε σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα του λεμονιού ρίχνουμε και τις βανίλιες και το ξαναβάζουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Παντεσπάνι
1 ποτήρι ζάχαρη
Ενάμιση ποτήρι αλεύρι γοχ
5 αυγά
1 βανίλια
1 φακ μπαικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαικιν άπλωνουμε λαδόκολλα και ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτά το άφηνουμε να κρυώσει και κοβουμε 2 δίσκους με ένα πιάτο στο ένα δίσκο βαζουμε και ένα μικρό πιατάκι και κοβουμε το κέντρο
Σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό φλούδα λεμόνι
Το έβρασα 5 λεπτά
Κρέμα βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα μικρή βαζουμε δύο αυγά 500 ml γάλα φρέσκο Τρεις κουταλιές κορν φλάουρ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη τα ανακάτευουμε και τα βαζουμε στην εστία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν τέλος ριχνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο άπλωνουμε μεμβράνη Και το άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει
Για την συναρμολόγηση βαζουμε τον πρώτο δίσκο κάτω με ένα πινέλο άλειφουμε γύρω γύρω σιγά-σιγά λίγο σιρόπι δεύτερη στρώση βαζουμε την κρέμα βανίλιας από πάνω πρόσθετουμε τον κομμένο δίσκο το σιροπιαστά και αυτό στις άκρες και στο κέντρο πρόσθετουμε κι άλλη κρέμα βανίλιας χτύπαμε και μία σαντιγί έτοιμη garni με 200 ml γάλα κανουμε ροζέτες από πάνω και στο κέντρο βαζουμε την κρέμα λεμόνι γύρω γύρω πρόσθετουμε καρύδα τριμμένη
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.