Συνταγές
Φτιάξτε πιροσκί με αφράτη ζύμη – εύκολη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Μισό κιλό πατάτες, και ένα Μεσαίο κρεμμύδι.
Όταν βράσουν οι πατάτες της λιώνω ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και έπειτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το Μίγμα της πατάτας και τα ανακατεύουμε .
Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το Μείγμα της Μάγιας
Μισο φλιτζάνι του Τζαγιου νερό χλιαρό ,ένα κουταλάκι ζάχαρη, ένα κουταλάκι μαγια ξερή και βάζουμε ένα τέταρτο του φλιτζάνιου αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Έπειτα σε άλλο μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό ένα φλιτζάνι γάλα χλιαρό,ένα τέταρτο του φλιτζανιού σπορέλαιο ένα κουταλάκι ζάχαρη Μισό κουταλάκι αλάτι.
Ρίχνουμε και δυο με τρεις φλιτζάνια αλεύρι Κοσκινισμένο.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε και το μείγμα της Μάγιας και ζυμώνουμε καλά να είναι το μείγμα μας πάρα πολύ μαλακό.
Σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας. Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να ανέβει και αρχίζουμε να παίρνουμε μικρά μικρά κομματάκια και να τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα πατάτα
Τα κλείνουμε και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Εγώ βέβαια έφτιαξα μεγάλη δόση γιατί θα έχω αρκετό κόσμο
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.