Συνταγές
Το πρωινό μας πιροσκί και τα αγαπημένα τηγανόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα πιροσκί είναι με τυρί κατσικίσιο και τα υπόλοιπα με γαλοπούλα και γκούντα.
Κάναμε και σκέτα τηγανόψωμα για να τα φάμε με μέλι , τυράκι η με ταχίνι.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα.
Κόβουμε μπαλάκια απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε( για τα τηγανόψωμα)
Για τα πιροσκί κόβουμε ξανά μπαλάκι απλώνουμε γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε ρολάρουμε και τηγανίζουμε
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ωραιότατα αφράτα και λαχταριστά πιροσκι με τυρί και λουκάνικο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Μιχου χρυσανθη”
Υλικά – Εκτέλεση
250 γρ χλιαρό νερό 2 κ/γ ζάχαρη 2 κ/σ ελαιόλαδο 1 κ/γ αλάτι 400 γρ περίπου αλεύρι η ζύμη να είναι μαλάκια να μη καλεί στα χέρια
βάζουμε σε ένα μπολ το νερό την μαγιά να διαλυθεί και την ζάχαρη έπειτα ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι ζυμώνουμε αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει το ζυμάρι να διπλασιαστεί ο όγκος του
στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες 40 γρ και αφήνουμε 5 λεπτά ανοίγουμε την μπαλίτσα με τα χέρια βάζουμε λουκάνικο
κλείνουμε και αφού τα ετοιμάσουμε τα αφήνουμε πάλι 5 λεπτά
τέλος τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Μιχου χρυσανθη”