Συνταγές
Φοβερά έγιναν Πολλά συγχαρητήρια – Πιροσκί με λουκάνικο, αφράτα και πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι γοχ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κτσ. αλάτι
1 κτσ. ζάχαρη
2 κτσ. βούτυρο
20 λουκάνικα μεσαία ή μεγάλα κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε ένα κενό στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα τελευταίο. Βάζουμε το γάντζο ή με το χέρι και ζυμώνουμε καλά.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε 20 μέρη στο μέγεθος όσο ένα καρύδι.
Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε το λουκανικάκι και τυλίγουμε καλά, για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα όσο τα φτιάχνουμε για να μην ξεραθούν. Όσο μένουν φουσκώνουν.
Βάζουμε λάδι αρκετό σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι. Γίνονται πολύ αφράτα. Μου βγήκαν 20 πιροσκί.
Από γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
Η συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..