Συνταγές
Έγιναν απίθανα! Πιροσκί με γέμιση από πατάτα, φέτα ή λουκάνικο – αφράτα, αφράτα και νόστιμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
1/2 κιλό πατάτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
Όταν βράσουν οι πατάτες τις λιώνω, ρίχνω αλάτι, πιπέρι
Έπειτα τσιγαρίζω το κρεμμύδι πολύ καλά σε ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα το μίγμα της πατάτας και τα ανακατεύω. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί.
Τ’ αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά.
(Για το μείγμα της μαγιάς.)
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
ένα κουταλάκι ζάχαρη
2 κουτάλια μαγιά ξερή
βάζουμε ένα τέταρτο του φλιτζανιού αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει
Έπειτα σε άλλο μπολ βάζουμε:
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό χλιαρό
1 τέταρτο του φλιτζανιού σπορέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε δυο με τρείς φλιτζανιές αλεύρι κοσκινισμένο.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά να είναι το μείγμα μας πάρα πολύ μαλακό. Σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας.
Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να ανέβει.
Όταν είναι έτοιμο αρχίζουμε να παίρνουμε μικρά- μικρά κομματάκια στο χέρι μας, (τα χέρια να είναι λαδωμένα), και ανοίγουμε και βάζουμε μέσα την πατάτα.
Τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρα και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή αβοκάντο λάδι !!
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..