Συνταγές
Πιροσκί με γέμιση πατάτα και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
-500 γρ. χλιαρό νερό που έβρασαν οι πατάτες
-900 γρ. περίπου αλεύρι γοχ.
-25 γρ. μαγιά φρέσκια
-2 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. ζάχαρη
-2 κτσ. ελαιόλαδο
Γέμιση
-700 γρ. πατάτες
-50 γρ. λαδι
-1 μεγάλο κρεμμύδι πολυ ψιλοκομμένο
-1 κτγ. αλάτι, μισό κτγ. μαυροπίπερο, μισό κτγ. ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε σε μισό αραβοσιτέλαιο και μισό ελαιόλαδο τα λάδια να είναι όσο ένα δάχτυλο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες βάζουμε να βράσουν για 15 -20 λεπτά με 1,5 λίτρο νερό, 1 κτγ. αλάτι, 1 φύλλο δάφνης.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, μετά βάζουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και τις πατάτες τις πατάμε με το πιρούνι για 1-2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τα 500 γρ. χλιαρό νερό από τις πατάτες που έβρασαν, το λάδι, την μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει, βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40-50 λεπτά να φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 1 καρυδιού και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε όσο ένα πιατάκι του ελληνικού.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε και βάζουμε την ένωση από κάτω σε ταψί που έχουμε βάλει λαδοκόλλα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Η συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.