Συνταγές
Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα σπιτικά φρατζολάκια πιροσκί με ότι θέλεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά για το ζυμάρι :
300 γρ. νερό, 50 γρ. σπορέλαιο, 10 γρ. αλάτι, 8 γρ. ζάχαρη, 9 γρ. μαγιά ξηρή, 500 γρ. αλεύρι γοχ.
Υλικά για την γέμιση :
3 πατάτες, 2 κρεμμύδια, δυόσμο, αλατάκι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, δυόσμο, λίγο λάδι.
Για την γέμιση :
Εγώ έβρασα 3 πατάτες, 2 κρεμμύδια καραμελωμένα, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα. Μπορούμε να βάλουμε καί τυρί αλλά και λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης.
Εκτέλεση για το ζυμάρι:
Έβαλα όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το αλάτι και το αλεύρι. Που το βάζουμε λίγο – λίγο και πριν το τέλος βάζουμε το αλάτι.
Παίρνουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε νά ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Κόβω σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος, τα βάζουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο λάδι αφήνουμε έως ότου κοκκινίσουν και μαλακώσουν .
Βράζουμε τις πατάτες έως ότου μαλακώσουν, τις περνάω στον μύλο των λαχανικών όπως είναι ζεστές. Τις ενώνουμε με τα κρεμμύδια, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά είναι έτοιμη η γέμιση μας.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, (60 γρ.) το ανοίγουμε με τα χέρια μας σέ οβάλ σχήμα.
Βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε, ενώνουμε τις δύο άκρες καλά. Την ένωση την βάζουμε στο κάτω μέρος. Τα τηγανίζουμε σε ελαφρύ λάδι, (καλαμποκέλαιο) σε μέτρια φωτιά. Όταν τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.