Συνταγές
Μου έτρεξαν τα σάλια. αφράτα και στρουμπουλά πιροσκί με λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1/2 φλιτζάνι γάλα ζεστό, 3/4του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο και ζεστό, ένα κουταλάκι αλάτι, δύο αυγά, μιάμιση κουταλιά ξηρή μαγιά, 3-3,5 φλιτζάνια αλεύρι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη, στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μικρό λουκάνικο Φρανκφούρτης και κλείνουμε την ζύμη καλά.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κάτι εύκολο νόστιμο και δροσερό – θα σου πέσουν τα σάλια, μετά συγχωρήσεως.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη -Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
-2 πακέτα σφολιατίνια
-1 φάκελο Γιώτης κρέμα με γεύση μιλφέιγ
-1 κουτί κρέμα γάλατος 220 ml.
-2 κτσ. άχνη ζάχαρη
-1 βανίλια
-650 ml. γάλα
-άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια τετράγωνη φόρμα (αν δεν έχουμε το βάζουμε σε ένα τάπερ), τοποθετούμε σφολιατίνια να πιάσουν όλο τον πάτο. Χτυπάμε 5 λεπτά την κρέμα στο μίξερ με το γάλα. Βάζουμε την μισή κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια και σκεπάζουμε πάλι με σφολιατίνια .
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές άχνη και την βανίλια και την χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγύ. Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και τρίβουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια που μας περίσσεψαν .
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σταθεροποιηθεί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια πριν βγάλουμε την φόρμα. Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με ένα βρεγμένο μαχαιράκι κάνουμε γύρω- γύρω την φόρμα για να βγει ομοιόμορφο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη -Μπαχάρι και κανέλα.”