Chk
Φτιάξτε το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με αφράτα κεφτεδάκια κιμά και πατάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τραγανά απ έξω και ζουμερά απο μέσα κεφτεδάκια φούρνου, ένα φαγητό που γίνεται γρήγορα.
Υλικά
Κεφτεδάκια πατάτας
1 κιλό πατάτες (περίπου 8 μέτριες πατάτες)
40 γρ.βούτυρο
Μαϊντανός
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Πάπρικα
Κεφτεδάκια κιμά
300 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια
2 κ.σ.ψίχουλα ψωμιού
4 κ.σ.ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
2 κ.σ.πάστα ντομάτας
Αλάτι
300 ml νερό
Τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό αλατισμένο ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τα ψίχουλα ψωμιού , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το μαϊντανό, το πιπέρι, τη πάπρικα, το θυμάρι και στο τέλος το λάδι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Λαδώνουμε συνεχώς τα χέρια μας και φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Παίρνουμε 5 από τις 8 πατάτες. Τις βάζουμε σε μπολ , ρίχνουμε και το βούτυρο και λιώνουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνοντας συνεχώς τα χέρια μας κάνουμε κεφτεδάκια με τον πουρέ.
Τοποθετούμε σε πιατέλα.
Κόβουμε σε φέτες τις υπόλοιπες πατάτες και τις τοποθετούμε στη βάση ενός πυρέξ. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Τοποθετούμε από πάνω εναλλάξ τα κεφτεδάκια κιμά και πατάτας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη πάστα ντομάτας, το νερό και αλάτι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, ρίχνουμε τη σάλτσα και το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε πάλι για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Άλλη μία νόστιμη συνταγή από το κανάλι “GÜLSÜMÜN SARAYI TV”.
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια!