Συνταγές
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για τα καλύτερα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο – χωρίς ψωμί, χωρίς φρυγανιά, χωρίς βρώμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κιμάς
2 κρεμμύδια, (1 φρέσκο και 1 ξερό ψιλοκομμένα)
1 ντομάτα τριμμένη
2 κτσ. γιαούρτι
1/2 κτγ. κύμινο
1 κτγ. ρίγανη
2 αβγά
1 κτγ. μπέικιν
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα
Μαϊντανός
Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα μπωλ, εκτός από τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον κιμά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει. Τις αλείφουμε με λαδάκι, αλάτι, ρίγανη, πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μισάωρο γυρνάμε τα μπιφτέκια.
Τα μόνα που πρόσθεσα ήταν η πάπρικα, το μπούκοβο, ο μαϊντανός και λίγο λεμόνι πριν τα βγάλω.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ωραιότατα και ζηλευτά μπιφτεκάκια! Γίνονται εξαιρετικά αφράτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gianna Kerasidou-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά ανάμικτο, ένα μεγαλούτσικο κρεμμύδι, μια μεγάλη ντομάτα, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, αλάτι, δυόσμο, μαϊντανό, 1 κουταλιά μουστάρδα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά ξίδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπαμε στο μούλτι το ψωμί να γίνει ψίχουλα, το ρίχνουμε στον κιμά, έβαλα στο μούλτι το κρεμμύδι και την ντομάτα, τα αλέθουμε και αυτά.
Τα προσθέτουμε στον κιμά και βάζουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, κλπ.
Κανονικά το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες αλλά δεν με παίρνει η ώρα οπότε τα τηγανίζουμε κατευθείαν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gianna Kerasidou-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”