Συνταγές
Πατατόσουπα χωριάτικη για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
2 καρότα κομμένα
Μια χούφτα πιπεριές πολύχρωμες κομμένες
1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
2 φύλλα σέσκουλα η λίγο σπανάκι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι σέλινο και λίγη σελινοριζα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 μ.σ φιδέ σπασμένο
1 κ.σ τραχανά
1 κ.σ μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπουκοβο (Chilly)
2 κύβους ζωμό λαχανικών λιωμένα σε 1 λίτρο νερό
1 κ.σ γεμάτη κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το φιδέ και τον τραχανά, να πάρουν μια βράση με δυο κούπες νερό ζεστό.
Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουνε να βράση και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Βράζουμε μέχρι να έχουν ψηθεί καλά τα λαχανικά.
Παίρνουνε λίγο από το ζουμί μέσα σε ένα μπολάκι και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Τώρα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το φαγητό μας πρέπει να έχει λίγο ζουμί.
Περνάμε από το μούλτι (όχι όλο αφήνουνε λίγο από τα λαχανικά) και σερβίρουμε με κρουτόν που κάνουμε ως εξής:
Κόβουμε ψωμί σε μπουκιές, αλατίζουμε, ρίχνουμε ελαιλαδο και λίγη ρίγανη.
Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζέστη με τα κρουτόν.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.