Συνταγές
Φανταστικές τούρτες! για όσους έχουν αδυναμία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Oikonomou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τούρτα Αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι:
7 αυγά
7 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
1κ.γ. μπέικον(χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάω για ένα λεπτό ίσα ίσα να ομογενοποιηθουν να μην χάσουν τα αυγά τον αέρα. Ψήνω για 20 με 25 λεπτά στου 180°C)●το Παντεσπάνι το κόβω σε 3 φέτες)
Κρεμα:
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
3 βανίλιες
4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη ( Βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο μόλις δέσει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Την αφήνω στο ψυγείο 4 ώρες περίπου να κρυώσει τελείως και μετά την χτυπάω με μια μεγάλη κουταλιά Σαντιγί μέσα για να αφρατεψει)
Σαντιγί φυτική (το κουτάκι)
Άχνη ζάχαρη
Αμύγδαλο φίλε καβουρδισμενο
Κερασακια γλασέ
Σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ Amaretto(το βράζω για πέντε λεπτά περίπου και μόλις το αποσύρω από την φωτιά ρίχνω το λικέρ)
☆Τούρτα Τιραμισού
Το Παντεσπάνι είναι ίδιο όπως στην Τούρτα Αμυγδάλου (το Παντεσπάνι το κόβω σε 3 φέτες)
Κρέμα:
2 κουτάκια Σαντιγί
500γρ Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε (εγώ έχω βάλει Φιλαδέλφεια)
200γρ κρέμα γάλακτος
Άχνη Ζάχαρη (όσο γλυκιά την θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πρώτα τα κουτάκια Σαντιγί με την Άχνη ζάχαρη και μετά προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφρατη δεμένη Κρέμα ▪︎μέσα στην κρέμα ρίχνω κι ένα σφηνάκι από το Σιρόπι εσπρέσο )
Σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.σ. καφέ εσπρέσο σκόνη
2 κ.σ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ (βράζω το Σιρόπι 5 λεπτά περίπου κι όταν αποσύρω από την φωτιά ρίχνω τον καφέ και το λικέρ)
Κακάο για από πάνω
Η Συνταγή είναι από Anna Oikonomou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.