Συνταγές
Υπέροχο και πολύ ωραία συνταγή για εκμέκ κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε το ταψι του φουρνου το ρηχο
Βαζουμε μεσα 500 γρ κανταιφι και το ανοιγουμε πολυ καλα
Ριχνουμε πανω του 300 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο και το ανακατευουμε με το κσνταιφι πολυ καλα να μουσκεψει
Το ισιωνουμε και το ψηνουμε.στους 180 βαθμους μεχρι να κοκκινησει
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα
Την επομενη βραζουμε το σιροπι:4 ποτηρι νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη 1 λεμονι το χυμο του για 6 λεπτα
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε.15 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα σιγα δηλαδη ριχνουμε περιμενουμε ριχνουμε περιμενουμε
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 2 λιτρα γαλα να.ζεσταθει με 10 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
Ριχνουμε.8 κουταλιες γεματες της σουπας κορν φλαουρ και 4 κουταλιες.της σουπας.γεματεςναλευρι
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και.προσθετουμε 2 βανιλιες,3 κροκους αυγων,100 γρ βουτυρο ανακατευουμε κατανδιαστηματα
Οταν κρυωσει προσθετουμε 2 κουπες.χτυπημενη σαντιγυ αφου προηγουμενως την αφρατευουμε στο μιξερ
Και την τοποθετουμε πανω στο κανταιφι
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 4 κουπες τσαγιου αχνη ζαχαρη και 4 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο και την τοποθετουμε πανω στην κρεμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.