Πιτες
Ότι πρέπει για ένα γιορτινό τραπέζι – σπιτική τυρόπιτα με ένα φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αφρατη,ροδοψημενη με πλούσια και γεμάτη γεύση!!! Χορταστική και γιορτινή, φανταστική ζύμη για φύλλο μοσχοβολαει και πεντανόστιμη!!!!!Μια τυρόπιτα που ταιριάζει σε κάθε εορταστικό τραπέζι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
275 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
125 ml. νερό
100 γρ. βούτυρο
για τη γέμιση
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το μισό αλεύρι, κάνουμε στο κέντρο ένα βαθούλωμα και προσθέτουμε αλάτι, ξύδι, το ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Σταδιακά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε επάνω τη ζύμη, τη δουλεύουμε και στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
Αφού τοποθετήσουμε στο κέντρο του φύλλου ένα μπωλάκι ανάποδα, χαράζουμε το φύλλο με το μαχαίρι σε 8 ακτίνες. Αφαιρούμε το μπωλ και βάζουμε στο κέντρο του φύλλου το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε μία ακτίνα και την διπλώνουμε προς το κέντρο. Βουτυρώνουμε την απέναντι ακτίνα και την διπλώνουμε επίσης προς το κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ακτίνες.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε μετά την 1 ώρα την ζύμη από το ψυγείο, και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Αφού λαδώσουμε ένα ταψί 34 εκατοστών, τοποθετούμε το φύλλο.
Σε ένα μπωλ, αναμιγνύουμε την φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι, φτιάχνοντας τη γέμιση.
Λαδώνουμε το φύλλο και αδειάζουμε τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο.
Λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “τυρόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics