Ξεχωριστα
Το καλύτερο ψωμί που έχουμε δοκιμάσει – Μια μπουκιά και χορταίνεις νοστιμιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτότυπος ο τρόπος εκτέλεσης κ η τοποθέτηση της ζύμης στη φόρμα! Για πρωινό το ψωμί είναι τέλειο με ένα ελληνικό καφεδάκι δίπλα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-250 ml. νερό χλιαρό
-250 ml.γάλα χλιαρό
-50 ml. ελαιόλαδο
-700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κουταλάκι αλάτι
-φέτα θρυμματισμένη
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, διαλύοντας στο νερό τη ζάχαρι και την μαγιά.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι και αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κατόπιν συμπληρώνουμε το γάλα, και ανακατεύοντας ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μισό αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
Οταν τα υλικά γίνουν ζύμη, την δουλεύουμε με τα χέρια στον πάγκο και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ, το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα κέικ.
Μετά από τα 45 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και το λαδώνουμε.
Φτιάχνουμε μίγμα ανακατεύοντας την φέτα με τον μαιντανό και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Με τον πλάστη πιέζουμε το μίγμα στο φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο με τη ρόδα κοπής, σε λωρίδες.
Τοποθετούμε τις λωρίδες στη φόρμα.
Με το πινέλο και ένα αυγό, αλείφουμε το ψωμί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “ψωμί ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics