Συνταγές
Το γλυκάκι είναι υπέροχο….και τέλειο σε γεύση…! Ευκολάκι..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vaso Grigoriou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
3 πακέτα πτι μπερ(άσπρα η σοκολατας).
2 βαζάκια μερεντα.
3 φακελα σαντιγι (τα κουτιά έχουν από 2 φακελα).
3 φλυτζανια φρεσκο γαλα.
1 πράσινο βουτυρο βιτάμ.
Σταγόνες σοκολατας και καραμελωμένα αμύγδαλα(προαιρετικά).
Εκτέλεση:
Περνάμε τα μπισκοτα από μουλτι να γίνουν σκόνη.
Λιωνουμε το βουτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα μπισκοτα.
Τα στρώνουμε σ’ενα πυρέξ και βάζουμε ψυγείο να παγώσει το μιγμα.
Βάζουμε τη σκόνη σαντιγι σ’ενα μπωλ με 3φλυτζ.γαλα και χτυπαμε καλά.
Ψυγείο να παγώσει.
Όταν έχει παγώσει η σαντιγι,Βγαζουμε μια μικρή ποσότητα για γαρνίρισμα και στην υπόλοιπη ριχνουμε τη μερεντα,τις σταγόνες σοκολ.και τα καραμ.αμυγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε πάνω στα μπισκοτα τη κρεμα και ψυγείο να παγωσει(περιπου μισή ώρα).
Για γαρνίρισμα:
3 κουβερτούρες,2 κρέμες γαλακτος,1 κ.γ.βουτυρο.
Ζεστενουμε τη κρεμα γαλ.και ριχνουμε τις κουβερτούρες και το βουτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ριχνουμε το μιγμα πάνω στο γλυκό μας και ξανά ψυγείο.
Μετά από 1 ώρα μπορούμε να γαρνιρουμε με την υπόλοιπη σαντιγι,με κερασακια και ξυσμένη σοκολατα(τις ροζ γραμμές τις έχω κάνει με ροζ λιωμενη σοκολατα,με λεπτή μύτη κορνε).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vaso Grigoriou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”