Συνταγές
Μαμαδίστικη συνταγή για τούρτα κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Της Χρυσας τα καμώματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Dijestive ολικής
χωρίς ζάχαρη
1 και μισό κουτί εβαπορέ
1 και μισό κουτί νερο (από το εβαπορέ)
1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ
1/2 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
1 κουτί μορφατ
3 κ.σ.σιροπι καραμέλα
Εκτελεση
Κραταμε στην ακρη 4-5 μπισκοτα (για να τριψουμε πανω απο το γλυκό μας)
Σε ενα μπολ σπάμε τα υπολοιπα μπισκότα με το χέρι .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτουρα και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρεμα.
Ριχνουμε μεσα το βούτυρο και κατεβαζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο , ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμενα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαριζ να καλυφθούν καλά απο την κρεμα.
αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ή τσερκι και το στρώνουμε καλά, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την επικαλυψη.
Χτυπαμε στο μίξερ τη μορφατ μεχρι να αφρατεψει και μετά προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας ( αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε μελι, εγώ έβαλα σιρόπι Αγαύης).
Στρωνουμε την σαντιγί πάνω από την κρεμα με τα μπισκότα και τρίβουμε από πάνω μεωτα χέρια μας τα μπισκότα που είχαμε κρατήσει στην ακρη .
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες ώστε να σφιξει η κρεμα και να κόβεται πιο εύκολα.
Η Συνταγή είναι από Της Χρυσας τα καμώματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.