Συνταγές
Μελωμενο και καλοφτιαγμένο λεμονάτο ψητό κατσαρόλας – ότι πιο νόστιμο μπορείτε να γευτείτε με μοσχαρίσιο κρεατάκι και μάλιστα γρήγορα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι από χτένι σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
20 κόκκους μαύρο πιπέρι (το βάζω σε τούλι για να μην ξεφεύγει!)
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Χυμός 1 λεμονιού
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Για συνοδευτικό: χυλοπίτες, μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, κλπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τις φέτες του μοσχαρίσιου κρέατος (προσοχή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο από το ψυγείο)! Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί
ρίχνουμε τους κόκκους μαύρου πιπεριού, αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε πολύ καλά το κρέας μας να πάρει ροδοκόκκινο χρωματάκι, προσθέτουμε στο τέλος και τα τριμμένα κρεμμύδια! Μόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό (μη γίνει σούπα)
αφήνουμε να έρθει σε βρασμό, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά
Ανοίγουμε τη χύτρα, συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο για να μελώσει η σαλτσούλα του, προσθέτωντας τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού
Θα το συνοδέψουμε με χωριάτικες χυλοπίτες Μετσόβου, που τις ανακάτεψα με τη σαλτσούλα του κρέατος και έτριψα από πάνω λίγο πεκορίνο (ή κεφαλοτύρι, ή παρμεζάνα)!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.