Γλυκα
Παρά πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για κορμό κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πανεύκολο γλυκό και μέσα στη γλύκα.
Έξυπνο αυτό με τα μπισκότα πάνω κατω, για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια στον κορμό κατσαρόλα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-30 μπισκότα πτι μπερ
-350 ml. γάλα
-60 γρ. κακάο
-200 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. βούτυρο
-2 βανίλιες
-450 γρ. πτι μπερ
για την γκανάζ
-250 γρ. κουβερτούρα
-100 ml. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κάνουμε μία στρώση με 30 μπισκότα σε ένα πυρέξ, ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο σε ένα δοσομετρητή.
Αδειάζουμε το μίγμα με το κακάο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις τα υλικά λιώσουν και γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε 450 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα πτι μπερ. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε επάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Δημιουργούμε άλλη μία στρώσημε μπισκότα πτι μπερ επάνω από το μίγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί, φτιάχνοντας την γκανάζ.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα την γκανάζ χλιαρή.
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά μπορούμε να σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “κορμό κατσαρόλα” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!