Συνταγές
Φτιάξτε το αγαπημένο σας κατσικάκι λαδορίγανη στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1.300 γραμ. κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες – ανέλαβε ο Χασάπης μου
200 ml ελαιόλαδο
120 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό
Αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
Αλατίζουμε και τρίβουμε πιπέρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε το κρέας σε δόσεις (πρέπει να είναι σε μονή στρώση) και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και να θωρακιστεί καλά.
Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μείνουν ζεστά, και συνεχίζουμε μέχρι να τα σοτάρουμε όλα.
Χωρίς να καθαρίσουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μοσχομυρίσει, επαναφέρουμε το κρέας μαζί με τα ζουμάκια του, που θα έχουν συγκεντρωθεί στην πιατέλα.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακινούμε την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ρίγανη (φρέσκια και ξερή), το θυμάρι, αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί το κρέας, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το κατσικάκι .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ.
Ανακινούμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κατσικάκι με πατάτες τηγανητές και λίγη επιπλέον ρίγανη.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!