Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό κατσικάκι γιουβέτσι σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κατσικακι
1 πακ κριθαράκι μετριο
1 κ.γ πάπρικα
2 μπαχάρια
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 δαφνοφυλλο
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είχαμε ένα μπουτάκι κατσικάκι ντόπιο από το χωριό το αλατοπιπερωσουμε καλά και το έβαλα στην γάστρα να ψηθεί με λιγο νερό πρώτα από την ανάποδη μεριά και μετά το γύρισα από την άλλη. Προσθεσουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ .
Το άφησουμε να ψηθεί. Μετά το έβγαλα και το άφησουμε στην άκρη.
Εριξα το κριθαράκι αφού το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει και το ανάλογο ζεστο νερό και ψήνω στους 200 μέχρι να γίνει το κριθαράκι .
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το κατσικάκι που έχουμε κόψει σε μερίδες και το αφήνουμε να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Τι τέλειο μπελαλίδικο μαμαδίστικο φαγητό !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ντοκου -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΑ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ
4 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
3 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΊΔΑΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
2 ΤΡΙΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΕΛΤΕ
ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 ΚΙΛΟ ΓΑΛΑ 4 ΑΥΓΑ ΑΛΑΤΙ
100 γρμ ΒΙΤΑΜ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΤΡΙΜΕΝΗ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΤΡΙΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΛΑΞ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ ΜΑΊΔΑΝΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΠΗΞΑΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΕΝΗ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ντοκου -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”