Συνταγές
Τούρτα αμυγδάλου για δώρο – θα γίνει ανάρπαστη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαγιαννακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι:
6 αυγά.
1 ποτήρι ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ’
.1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ που το ανακατεύω σε ένα ποτήρι από σφινακι κονιάκ ή τσίπουρο ότι έχετε.
‘
Εξυσα ένα λεμόνι στον τρίφτη.
Έβαλα στο ταψί μου αντικολλητικό χαρτί που το είχα βρέξει,και έβαλα το μείγμα.
Το εψησα για 20 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Βάζετε το μαχαίρι σας και όταν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο το παντεσπάνι..
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό.
Εβαλα και μια φλούδα από λεμόνι .
Έκοψα στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι το παντεσπάνι και το σιροπιασα .
Χτύπησα στο μίξερ 2 φακελάκια Κρέμα ζαχαροπλαστικής της στιγμής με γεύση βανίλια του Γιώτη.
Έστρωσα την κρέμα.
Έβαλα από πάνω το δεύτερο κομμάτι και από πάνω χτύπησα 2 φακελάκια garni .
Στόλισα με φιλε αμυγδάλου που το καβουρδισα.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαγιαννακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μια πανεύκολη κρέμα σοκολάτα για κάθε περίσταση που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο..
Υλικά
1/2 λίτρο γάλα
100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
70 γραμ. ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών
τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για την εύκολη κρέμα σοκολάτα με κρον φλάουρ, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
argiro.gr