Συνταγές
Τηγανόψωμα απόψε για μικρούς και μεγάλους
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ζυμωσουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζουμε με μεμβράνη, τοποθετουμε σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνουμε τη ζύμη,τη χωρίζουμε σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγουμε με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετουμε δύο κουταλιές σούπας τριμμένη φέτα
Αναδιπλώνουμε τις άκρες και κλείνω, τη πλευρά που κλεισαμε τη βάζουμε στο κάτω μέρος, ανοίγουμε πάλι σε ένα φύλλο, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και τοποθετουμε το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια
Τρυπάμε κυκλικά το τηγανοψωμο ( χαμηλώνουμε τη φωτιά , από το 9 κατεβάζω στο 7)μόλις πάρει χρώμα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα…
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα τοποθετουμε σε πιστό με απορροφητικό χαρτί….
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.