Συνταγές
Τεμπέλικη συνταγή για λουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 νεροποτηρο χλιαρό νερό
1 νεροποτηρο χλιαρό γάλα
2 φακελάκια μαγιά (ξερή)
1 κ.σ μέλι
1 βανίλια
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός (όχι πηχτός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγώ χώρισα το ζυμάρι και στο ένα ετριψα φέτα καθώς μας αρέσει κ η αλμυρή εκδοχή
Αφήνουμε να φουσκώσει για 30′. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορελαιο ανακατεύοντας τακτικά με μία τρυπητή κουτάλα. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.
Πασπαλίζουμε με μελακι, Μερέντα κ ότι τραβάει η όρεξή μας!!!!! Τραγανοι απ’ έξω κ μαλακοί μέσα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για Churros ή τα ισπανικά λουκουμαδάκια
Υλικά
- 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ νερό
- 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 2 μεσαία αυγά
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι, περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή ζύμη σαν τσίχλα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ζεσταίνουμε μια φριτέζα με μπόλικο ηλιέλαιο και κόβουμε με ένα ψαλίδι churros, περιμένουμε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τα βουτάμε στη ζάχαρη με την κανέλα και σερβίρουμε χλιαρά.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://cookstory.gr