Συνταγές
Μα τι λουκουμάδες είναι αυτοί; με μέλι.. κανελλίτσα και σουσαμάκι καβουρντισμένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Καρασάββα – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ 8-10 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΟΥΖΟ Ή ΣΟΥΜΑ
ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ – (περίπου 2 ποτήρια αλλά όχι μεμιάς, λίγο- λίγο. Ο χυλός πρέπει να είναι βαρύς και να πέφτει από το κουτάλι.)
ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΜΕΛΙ-ΚΑΝΕΛΑ
ΜΕΡΕΝΤΑ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ ΖΥΜΩΜΑΤΟΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΙΤΣΑ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ, ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ.
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ- ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ. Η ΖΥΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΥΛΟ. ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ.
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ.
ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΚΑΛΑ. ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.
ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ. ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ.
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ‘ΚΟΒΟΥΜΕ’ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΑΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
Η Συνταγή είναι από Άννα Καρασάββα – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.