Συνταγές
Λουκουμάδες τραγανοί που δεν τρώγονται μόνο ζεστοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά :
280 νερό σ. θ. δ.
9 γρ. μαγιά ξηρή
1 κτσ. μέλι
1 πρέζα αλατάκι
200 γρ. αλεύρι γοχ.
50 γρ. κόρον-φλάουρ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό να διαλύσουμε τη μαγιά με το μέλι. Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι και το ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κόρον-φλάουρ.
Το ανακατεύουμε και αφού έχουμε έναν ωραίο χυλό το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν έως και μέσα.
Τα βάζουμε σε ένα σκεύος με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε το χαρτί και μετά ρίχνουμε μέλι κανέλα και καρύδια.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Λουκουμάδες πορτοκαλένιοι με τραγανή κρούστα , πολύ αφράτοι – Ψωμένιοι.
Η Συνταγή είναι από κ. Petra Petraki – “Χρυσές Συνταγές”.
YΛIKA :
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
500 ΓΡ. ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΚΝΟΣ ΧΥΛΟΣ.
(ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ).
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΟΠΟΥ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΥΚΟΥΜΑ.
ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ Ή ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.
ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ, ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.
Σημείωση
1: Αν προσθέσουμε λίγο περισσότερο χυμό θα έχουμε ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.
2: Αντικαθιστούμε την πορτοκαλάδα με γκαζόζα ή άλλο αναψυκτικό με ανθρακικό πλην του τύπου cola.
Η Συνταγή είναι από κ. Petra Petraki – “Χρυσές Συνταγές”.