Συνταγές
Τέλειο πεντανόστιμο πιάτο – Γαριδομακαρονάδα – Λουκουμάκι έχει γίνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο ούζο
1ποτηρι χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1κ γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 πακ λιγκουινι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαρίδες και αφήνω στην άκρη και μερικές ολόκληρες.Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρω τις γαρίδες πρώτα τις ολοκληρες από τις δύο μεριές. Τις βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Μετά σωταρω και τις καθαρισμένες και τις βάζουμε και αυτές στην άκρη.
Συνεχιζουμε σωταροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες αφήνουμε λίγο να πιουν τα υγρά τους και σβηνουμε με το ούζο αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτω την πάπρικα αλάτι πιπέρι και τον χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθετουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφηνουμε 4-5 να δέσει η σάλτσα.
Βραζουμε τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες με μια τρυπητή βγάζουμε τα λιγκουινι και τα προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατέυω και σερβίρουμε με τις γαρίδες που άφησα στην άκρη και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Εύκολη και γρήγορη γαριδοσαλάτα που συνοδεύει τα θαλασσινά μας και τα ουζάκια μας!!
Ένα γρήγορο… ευκολο… όμορφο… και ξεχωριστό πιάτο για γαριδοσαλάτα! Νόστιμος μεζές κ για κρύα μπυρίτσα τώρα το καλοκαίρι.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
400gr. γαρίδες βρασμένες και ψιλοκομμένες
250gr. σουρίμι καβουριού ψιλοκομμένο
2 αυγά βραστά σφιχτά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2κτσ. μαγιονέζα
4κτσ. κέτσαπ
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τις γαρίδες και το σουρίμι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα ασπράδια αφού τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο multi, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τις γαρίδες και αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο να παγώσει.
Μπορούμε να σερβίρουμε αφού έχει παγώσει, ρίχνοντας και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε τη “γαριδοσαλάτα”. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor