Συνταγές
Γαρίδες σκορδάτες με ρύζι για να κάνουν παρέα στο τσιπουράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
100 ml. λευκό κρασί
50 ml. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
2 κτγ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κτγ. αλάτι και 1/2 ακόμα για τις γαρίδες
1/3 κτγ. πιπέρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγα ακόμα για το σερβίρισμα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
25 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ρύζι parboiled ή basmati, (ότι προτιμάτε), βρασμένο και στραγγισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις γαρίδες κατά μήκος μέχρι λίγο πρίν την ουρά τους.
Με αυτό το τρόπο μειώνουμε το χρόνο ψησίματος τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Τις σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, τον κύβο από ζωμό λαχανικών, και τέλος την μαργαρίνη.
Δε πρόσθεσα καθόλου νερό διότι οι γαρίδες και τα τοματίνια έβγαλαν όλα τα υγρά τους.
Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το προβρασμένο ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά ώστε να ζεσταθεί και να ανακατευτούν και τα υπόλοιπα υλικά μαζί και σερβίρουμε στολίζοντας το πιάτο με φύλλα βασιλικό και φρέσκο ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.