Συνταγές
Τέλεια μηλόπιτα με κρέμα που σε στέλνει αλλού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
600γρ.γαλα 50γρ.κορν-φλαουρ 100γρ.ζαχαρη 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σέ ένα κατσαρολακι βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου πήξει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε να κρυώσει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΛΌΠΙΤΑ :
200γρ.βουτυρο η μαργαρίνη ότι θέλετε
βούτυρο 200γρ.ζαχαρη 200γρ.γαλα 2 αυγά 5γρ.κανελα σκόνη 1γρ.γαρυφαλλο σκόνη 10γρ.κονιακ. 300γρ.αλευρι ΑΠ. 25γρ. κορν-φλάουρ. 2 μήλα.
ΤΟ ΤΑΨΆΚΙ ΕΊΝΑΙ 22εκ.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται ΕΩΣ το κονιάκ. Αφού χτυπηθουν καλά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κοσκινισμενο αλεύρι μαζί με τα 25γρ.κορν-φλαουερ. Και το αναμιγνύουμε με μια μαριζ.
Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζοντας κάτω μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα βάζουμε την κρύα κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
Κοβουμε τα μήλα σε φετακια και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Το ψήνουμε στους 180βαθ.σε αντιστάσεις. Τόσο που να έχει ψηθεί μέχρι μέσα. Πάνω από 1 ώρα θέλει. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και τό αφήνουμε να κρυώσει. Το πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” – Ελενης Σιδηροπουλου.