Συνταγές
Συνταγή για εύκολο και γρήγορο, σπιτικό γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άκη Πετρετζίκη
Υλικά:
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ.ζαχαρη
500 γρ.κρεμα γάλακτος
500 γρ.γαλα
1 πακέτο φύλλο
4 αυγα
1 κουταλιά βούτυρο
3 βανιλιες
Σιρόπι:
800 γρ.ζαχαρη
450 γρ.νερο
2 κουταλιές μέλι
Ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι
Το σιρόπι να είναι κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος,τις βανιλιες Κ τα 100 γρ . ζάχαρη
Χωρίζουμε τα αυγά κ χτυπάμε τους κρόκους με τα 50 γρ ζάχαρη και ύστερα τα ασπράδια με τα 50 γρ ζάχαρη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο
Ανακατεύουμε τα 2 μίγματα των αυγών και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα
Στρώνουμε 4-5 φύλλα σε βουτυρωμενο ταψί και στο κάθε φύλλο βάζουμε βούτυρο με το πινέλο
Ρίχνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4-5 φύλλα, το κάθε ένα βουτυρωμενο
Στο τελευταίο φύλλο απλώνουμε με το πινέλο το βούτυρο , και βουτυρωμενο και από πάνω
Χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 160 αέρα περίπου τρία τέταρτα με μια ώρα…( Ανάλογα τη δύναμη της κάθε κουζίνας)
Η Εκτέλεση είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.