Συνταγές
Aν θέλετε να φτιάξετε φοβερό σπιτικό ψωμάκι, δοκιμάστε την συνταγή μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 kg αλεύρι Παπαφιλη το κίτρινο το ψηλό
1 φακελάκι μαγια
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι
Χλιαρό νεράκι όσο πάρει(όχι καυτό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα προθερμάνουμε φούρνο βαθμούς 60… μόλις ζεστάνει κλείνουμε …..θέλουμε να είναι απλά ζεστός και όχι καυτός…. σαν να κάνουμε μία φωλίτσα για να φυλάξω το ψωμί μου εκεί να φουσκώσει….
Στο μίξερ ρίχνουμε λίγο αλεύρι με τη μαγια.. λίγο χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη …ανακατεύω και αφήνω για 5 λεπτά
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και νεράκι …το αλάτι και ζυμώνω περίπου 15 λεπτά στη μεσαία στροφή…έχουμε λαδώσει το τσέρκι μου και βάζουμε το ζυμαράκι μέσα…
το αφήνουμε στο φούρνο αφού βέβαια έχω κλείσει το φούρνο και δεν είναι καυτός ,αλλά απλά ζεστός… Δηλαδή να βάζεις το χέρι σου μέσα και να το αντέχεις.. αφήνουμε εκεί το ψωμί να φουσκώσει..όταν φουσκώσει και φτάσει μέχρι το χείλος του τσέρκι το ζυμαράκι
ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς…(δεν βγάζουμε το ψωμί έξω) μόλις κάψει χαμηλώνω στους 180 …ψήνω περίπου 50 λεπτά..το βγάζω από το τσέρκι και το αφήνουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα να στεγνώσει..
Σήμερα χώρισουμε το ζυμαράκι στα δύο ,το ζύγισουμε να είναι ειδικά γραμμάρια.. έκανα ένα φρατζολάκι τα χαράξουμε με το μαχαίρι πήρα πινελάκι και έλειψα το ψωμάκι με νερό και έριξα σουσάμι μπόλικο στον πάγκο μου και πλασουμε το ψωμάκι επάνω στο σουσάμι..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.