Συνταγές
Σπιτική πάστα καραμέλας – το καλύτερο κέρασμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπανι
6 αυγα
150 γραμ ζαχαρη
170 γραμ αλευρι για ολες τις χ
30 γραμ κακαο
1 μπεικιν μπαουντερ 2 βανιλιες
Κρεμα
2 μορφατ
1 ζαχαρουχο καραμελωμενο
250 γραμ νουνου
300 γραμ κουβερτουρα
Σιροπι 2 κουπες νερο 2 ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε και καραμελα 1 κουπα ζαχαρη 250 κρεμα γαλακτος ελιωσα τη ζαχαρη να παρει ωραιο χρωμα και ριχνουμε μετα την κρεμα γαλακτος ανακατευουμε πολύ καλα για λιγο πανω στο ματι της κουζινας και ετοιμη μολις κρυώσει μπορουμε να τη φυλαξουμε στο ψυγειο , μολις σιροπιασουμε τα παντεσπανια παίρνουμε το πιρουνι και πασπαλιζουμε αρκετη
Χτυπάμε αυγα με ζαχαρη να αφρατεψουν στη συνέχεια τα υπολοιπα κοσκινισμενα ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα
Χτυπαμε τα μορφατ λιγο να αφρατεψουν στη συνεχεια ριχνουμε το ζαχαρουχο και συνεχίζουμε το χτυπημα να αφρατεψουν
Στη συνεχεια κοβουμε το παντεσπανι στη μεση το σιροπιαζουμε στ συνεχεια κρεμα ξανα παντεσπανι και ξανα κρεμα
Στη συνεχεια τη γκαναζ μολις παρει βρασει το γαλα το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη κουβερτουρα και ανακατευουμε μεχρι να λιώσειοταν ειναι ετοιμη τη στρώνουμε στο γλυκό
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Έτσι απλά! Γεμιστά μπισκότα με καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-Χρυσές Συνταγές”
Υλικά:
1 πακέτο Μιράντα (διπλά μπισκότα όχι μονή σειρά)
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
250γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Αφού ανακατέψουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο για να γίνει λείο, παίρνουμε 1 Μιράντα το αλείφουμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο, σκεπάζουμε μ ΄ένα δεύτερο, τα κάνουμε δηλαδή σάντουιτς
τα αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Έπειτα λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, τα βουτάμε ένα ένα μέσα για να καλυφτούν από την λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο ώσπου να σφίξει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.
Έτσι έχουμε εάν κεράσματα στα γρηγορά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-Χρυσές Συνταγές”