Συνταγές
Τι υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή!! Πολύ ωραίες οι πάστες πυραμίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για 20 πάστες.
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Μία κούπα λικέρ, (αρεσκείας μας)
Για την κρέμα
1 κουτί ερμόλ
1 κουτί ζαχαρούχο
250 γρ. κουβερτούρα υγείας
Μία κούπα καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, (αρεσκείας μας)
Για το γλάσο
1,5 κούπα νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
6 κτσ. κακάο
4 κτσ. νισεστέ
4 κτσ. βούτυρο
4 κτσ. λικέρ
Εκτέλεση
Στο μίξερ βάζουμε το ερμόλ κρύο, και το κτυπάμε έως ότου αφρατέψει, προσθέτουμε λίγο- λίγο το ζαχαρούχο, ενώ λειτουργεί το μίξερ έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε και αυτή σιγά- σιγά στο μείγμα μας, έως ότου αποκτήσουμε μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Στο πάγκο στρώνουμε ένα αλουμινόχαρτο 50 εκ. Στρώνουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο 15 μπισκότα. Τρεις σειρές των 5, με την καλή όψη προς το αλουμινόχαρτο τα οποία έχουμε βουτήξει στιγμιαία στο λικέρ.
Στα πέντε μεσαία μπισκότα βάζουμε κρέμα και μετά σηκώνουμε τα πλαϊνά μπισκότα έτσι ώστε να ενωθούν στην κορυφή.
Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σφικτά διατηρώντας το σχήμα της πυραμίδας και το βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλες τέσσερις.
Για το γλάσο, σε κατσαρόλα βάζουμε το νισεστέ, το κακάο, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό χλιαρό και βράζουμε έως ότου πήξει.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το λικέρ, και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το.
Βγάζουμε τις πυραμίδες από το ψυγείο κόβουμε την κάθε μία σε πέντε κομμάτια.
Καλύπτουμε το κάθε κομμάτι με γλάσο από όλες τις πλευρές του.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα ή ξηρούς καρπούς.
Η συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!