Συνταγές
Αν και δεν περιμένουμε κανέναν να έρθει – σπιτικά τρουφάκια για κέρασμα! ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 400γρ κέικ που μας έχει μείνει ή ένα έτοιμο,(εγώ είχα φτιάξει ένα κέικ με τρούφα σοκολάτα) να γίνει ψίχουλα στο μούλτι. Αν έχει ήδη γλάσο (σοκολατένιο ή τυριού, ή βουτυρόκρεμα) το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το γλάσο και στη συνέχεια δεν προσθέτουμε τίποτα (θα βγει έτοιμη η ζύμη από μόνη της).
Αν είναι σκέτα τα ψίχουλα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και τα αναμιγνύουμε με το υλικό της αρεσκείας μας (πραλίνα, τυρί κρέμα κλπ).
Μοιραζόμαστε σε δύο μέρη τα ψίχουλα, και βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυρί, 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα. Στο ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο και στο άλλο βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας Ινδό καρύδια τριμμένη. Βάζουμε και λίγο ποτό της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα να γίνει ένα μαλακό ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μπαλάκια ζύμης και τα βάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα .
Τα στολίζουμε όπως θέλουμε, εγώ τα στόλισα με κακάο, καρύδι τριμμένη, Ινδό καρύδια τριμμένη, καραμελωμένα φουντούκι τριμμένη κλπ. Είχα φτιάξει και μαρέγκες(μπεξεδες) και σε κάτι τρούφα το έβαλα μέσα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο 10 λεπτά πριν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”