Συνταγές
Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τα τρουφάκια – απλά φανταστικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τρουφάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
80γρ τυρί κρέμα
50γρ ινδοκάρυδο + 50 γρ για κάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,φτιάχνουμε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 40τμχ) τα κυλάμε σε ινδοκάρυδο και τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Τρουφάκια
Βγαίνουν περίπου 25τμχ
400γρ μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
200γρ τυρί κρέμα
1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
200γρ κουβερτούρα γάλακτος για την κάλυψη και τρούφα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την σοκολάτα,φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για καμία ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα με 1κ.σ.ηλιελαιο,βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Βασιλόπιτα
Είναι κέικ με γεύση τσουρέκι,έχω ανεβάσει κι άλλη φορά την συνταγή
Υλικά
Με το ίδιο φλυτζάνι τσαγιού θα υπολογίσετε όλα τα υλικά και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)ή μαργαρίνη
2φλ.τσ.ζάχαρη
4 αυγά(θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1 κ.γ. γεμάτο ξύσμα από πορτοκάλι
1φλ.τσ.φρέσκο χυμό πορτοκάλι(θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλ.τσ.στραγγιστό γιαούρτι(θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλ.τσ.φρέσκο γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ. γεμάτο μαχλέπι
1κ.γ. στη μύτη κοφτό κακουλέ(προαιρετικά)
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Αν θέλετε αντί για βανίλια να προσθέσετε μαστίχα πολύ μικρή ποσότητα γιατί μετά θα πικρίζει .
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε τα αμύγδαλα φιλέ ή αν θέλετε σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ,ή μια στρογγυλή φόρμα αποσπώμενη,προσθέτουμε αν θέλουμε αμύγδαλο φιλέ γύρω γύρω και την τοποθετούμε για 5′ στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170
Χτυπάμε για 5′ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη ελαφρά την αλευρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,τις βανίλιες,το ξύσμα,τον χυμό,το γιαούρτι,το γάλα.
Μετά προσθέτουμε το μαχλέπι και το κακουλέ και τέλος το αλεύρι. Χτυπάμε πολύ λίγο όταν προσθέσουμε το αλεύρι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω τη ζύμη. Την ρίχνουμε στη φόρμα ομοιόμορφα
προσθέτουμε προαιρετικά κι άλλο αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε για 45-50′ στους 170 αέρα. Πάντα πριν κλείσουμε τον φούρνο ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ. Το βγάζουμε από τον φούρνο,το αφήνουμε 15′ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.