Συνταγές
Συνταγή για τρουφάκια – φτιάξε το ιδανικό κέρασμα με λίγα και εύκολα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χριστινα Ταλιαδουρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ραφαέλλο που κάνω πρώτη φορά, με συνταγή από ίντερνετ σε ξένο σάιτ.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο μαλακό, (το έβγαλα εκτός ψυγείου για 3 ώρες), 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο μεγάλο, 300 γρ. ινδική καρύδα συν έξτρα καρύδα για την επικάλυψη στο τέλος 140 γρ., 3 βανίλιες και λευκά αμύγδαλα, 100 γρ. ολόκληρα ελαφρώς καβουρντισμένα, (στη συνταγά τα έβαζε ωμά, άψητα).
Επικάλυψη
200 γρ. λευκή κουβερτούρα, (δική μου ιδέα δεν την είχε η συνταγή). Πρώτα πατάμε με πιρούνι να λιώσει καλά το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο σιγά-σιγά, δουλεύοντάς τα με το πιρούνι.
Βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να παγώσουν. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο ταψάκι ελαφρώς και αφήνουμε να κρυώσουν. Την άλλη μέρα πλάθουμε τρουφάκια μεγαλούτσικα.
Στο κέντρο βάζουμε 1 ολόκληρο αμύγδαλο και το κλείνουμε μέσα. Δίπλα έχουμε λίγο λιωμένο βούτυρο με καλαμποκέλαιο και βουτάμε τα χέρια πλάθοντας να μην κολλάνε.
Λιώνω την λευκή σοκολάτα σε μπεν – μαρι, βουτάμε πρώτα στη σοκολάτα, αφήνω δύο λεπτά και μετά βουτάω στο ινδοκάρυδο.
Εγιναν πολύ νόστιμα, δεν είχα ξαναδοκιμάσει τέτοιο γλυκάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Χριστινα Ταλιαδουρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..