Connect with us

Συνταγές

Σπέσιαλ αρμένικο μαντί

Published

on

69928879 2609028419159311 3855317306661928960 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Είναι σαν ζωγραφιά,υπέροχο.. Δύσκολη εκτέλεση, αλλά αξίζει τον κόπο!

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Νερό όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς μόσχου λίγο λιπαρός
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
Μαύρο πιπέρι (όσο αντέχετε)
Κόκκινο πιπέρι (όσο αντέχετε)
1 κ.γ. αλάτι

Μαγειρικό λίπος
Ζωμός κρέατος
Γιαούρτι στραγγιστό
Σκόρδο
Σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και αφού τη ζυμώσουμε καλά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ηρεμήσει. Σε μια ώρα επιστρέφουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4-5 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φύλλο, το οποίο και χαράζουμε σε λωρίδες οριζόντια και κάθετα ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια των 3-3,5 εκατοστών.

Όση ώρα το ζυμάρι μας ξεκουραζόταν εμείς φροντίσαμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ρίξαμε απλά όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και φτιάξαμε το μίγμα.

Τοποθετούμε μικρές μπαλίτσες μίγματος πάνω σε κάθε τετράγωνο ζυμαράκι κι έπειτα κλείνουμε και σχηματίζουμε μικρά καραβάκια ενώνοντας τις δύο άκρες.

Σε βουτυρωμένο ταψί με φυτικό λίπος τοποθετούμε τα μαντί κυκλικά έως ότου γεμίσει. Σκορπάμε μικρές μπουκιές από βούτυρο πάνω από το φαγητό μας και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180-200°C.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε στο φούρνο να απορροφήσει.

Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού την οποία ετοιμάζουμε ως εξής:
Λιώνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε σε στραγγιστό γιαούρτι το οποίο και ριχνουμε από πάνω. Προαιρετικά προσθέτουμε και δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

Το κόκκινο πιπέρι στο τελείωμα θα δώσει ένταση και άρωμα. Απλά όσοι δεν το συνηθίζετε στη διατροφή σας μην το παρακάνετε.

Το μαντί μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για επόμενη φορά αρκεί να μην ρίξουμε το ζωμό στο φούρνο. Η διαδικασία μετά την απόψυξη διαφέρει.

Το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ζωμό και το βούτυρο κι εν συνεχεία σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές2 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές4 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές7 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές20 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές22 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Συνταγές5 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Exit mobile version