Συνταγές
Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πατάτες για όλα τα γούστα – με υπέροχη ζύμη που γίνονται πολύ αφράτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ακολουθεί μία απλή περιγραφή για να φτιάξετε και εσείς τώρα τα πιο νόστιμα χειροποίητα πιροσκί..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1ποτηρι χλιαρό νερό
1ποτηρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη
1κουταλακι αλάτι
700 γραμμ. αλεύρι γοχ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα το νερό και τη μαγιά, μετά τά υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη , να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά.
Γέμιση
500 γραμμ. φέτα ένα αυγό πιπέρι
Γέμιση
4 μέτριες πατάτες βραστές πατάμε σαν πουρέ, σέ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύουμε με τις πατάτες , αλάτι πιπέρι , πάπρικα
Μόλις φουσκώσει η ζύμη κάνουμε μπαλάκια ,ανοίγουμε γεμίζουμε και κλείνουμε καλά . Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ